Велосипедный оазис BicOa
Проекты



A horvát Kapronca városával közösen nyert el támogatást Hévíz Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Kerékpáros Oázis címmel.

kódszám: HUHR/1101/1.2.2/0008

A projekt összköltsége: 237.900 euró - 70 millió forint.
Elnyert támogatás:

A horvát Kapronca városával közösen nyert el támogatást Hévíz Magyarország – Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében a Kerékpáros Oázis címmel.

A projekt keretében kiépülő közösségi kerékpárrendszer távlati célja a kerékpározás mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság, turisták körében; a kerékpáros közlekedés forgalmának növelése, ezáltal is népszerűsítve a turista látványosságokat, szolgáltatásokat.

A hévízi közbringa rendszer lényegi eleme, hogy az összesen 56 állásos 4 dokkoló-állomás egymástól kellő távolságban, frekventált helyeken kerül elhelyezésre. A kezdetekben 30 darabból álló flotta kerékpárjainak bérlésére a kölcsönzési terminálon, illetve közvetlenül a dokkolóknál lesz lehetőség a tervek szerint.

A kerékpárokat az első években regisztrációt követően díjmentesen lehet igénybe venni.

OVI-FOCI pálya

A társaságiadó-pályázat keretein belül lehetőség volt ovi-foci pálya megvalósítására pályázatot benyújtani, melynek lebonyolítását az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány végzi.
Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány az önkormányzattal közösen pályázott, a pályázatot az alapítvány írta meg és nyújtotta be.
A Tao részt az alapítvány, az önrészt az önkormányzat biztosítja. A program több elemből tevődik össze, különböző támogatási intenzitásokkal:

  • pálya: 70%
  • utánpótlás nevelés: 90 %
  • oktatás: 60 %

A pályázat során megépülő 6x12 méteres multifunkcionális pálya használatával a 3-6 éves gyerekeknek a testnevelésben egyébként is ajánlott, természetes mozgások sokszínű lehetősége lenne biztosított. A játéktér fölött a hálótartó fémszerkezeten UV stabil labdafogó-háló kerül rögzítésre, amely a pálya oldalán a palánkszerkezethez kötődik. A vázszerkezet ponyvafedéssel kivitelezve a gyerekeket megóvja az erős napsugárzástól és véd az eső, valamint a szél ellen is. A pályázat során számos sporteszköz beszerzésére is lehetőség nyílna.