Kultúra
HévízHévíz sokféle. Győződjön meg róla személyesen, látogasson el a városba és keresse fel természeti és műemléki látnivalóinkat! Jöjjön velünk és meglátja, hogy egy hévízi séta során valóban minden érzékszervünket „használjuk”.
Hévíz sokféle. Győződjön meg róla személyesen, látogasson el a városba és keresse fel természeti és műemléki látnivalóinkat! Jöjjön velünk és meglátja, hogy egy hévízi séta során valóban minden érzékszervünket „használjuk”.

A gyógyító erejű Hévízi tó, műemlékek és számtalan természeti érték várja, hogy felfedezzék

Hévíz legfőbb látnivalója a világhíres Hévízi tó és annak környezete. A hévízi tavat, a környezetét, a város nevezetességeit azonban nemcsak látjuk, hanem érezzük is. Jöjjön velünk és meglátja, hogy egy hévízi séta során valóban minden érzékszervünket „használjuk”.

Megcsodáljuk a tavat, a rózsaszín tavirózsák látványát, a sétány tavasztól késő őszig nyíló színpompás virágait, melyek jókedvet, frissességet és szépséget árasztanak. Megillatozzuk a víz „gyógyító illatát”, a virágokat, a hangulatos kávézók teraszáról áramló kávéillatot. Halljuk a madarak csicsergését reggelente ébredés után, este az éttermekbe csábító cigányzenét, de nem halljuk a megszokott nagyvárosi zajokat, a szirénát, a vonatkattogást. Megérezzük a hévízi tó különleges, mediterrán jellegű mikroklímáját, főként a tó főbejáratához vezető Schulhof Vilmos sétányon. Megtapasztaljuk a hévízi lakosok, vendéglátók barátságos vendégszeretetét. Megízleljük a zalai ízeket, a finom borokat, és miközben már mindent láttunk, megízleljük, mit is jelent az igazi pihenés.

Hévíz sokféle. Győződjön meg róla személyesen, látogasson el a városba és keresse fel természeti és műemléki látnivalóinkat!

A térség látnivalóiról bővebben a www.west-balaton.hu oldalon olvashat!

Szeretettel várjuk!

Kultúra

Megosztás:  Nyomtatás